Setelah bertahun-tahun khabar angin, Nintendo akhirnya mengumumkan konsol permainan terbaru mereka, Nintendo Switch. Ini adalah ciptaan yang hebat dan akan menjadi teladan bagi konsol lain pada masa akan datang. Kenapa mesti saya katakan ini? Ia atas nama Switch itu sendiri. Konsol boleh dimainkan di TV atau mudah alih!

Ya. Walaupun Nintendo baru-baru ini mengumumkan bahawa mereka akan mula membuat permainan untuk telefon pintar tahun depan, Switch mempunyai kelebihan tersendiri.

nin-2
nin-4

Untuk pemain seperti saya bila-bila masa, di mana sahaja, ini adalah berita baik. Ya, saya sangat menyukai konsep ini, kerana anda tidak perlu risau tentang konsol besar yang ada di mana-mana. Sekiranya anda adalah konsol tradisional, anda memerlukan TV atau skrin untuk memainkannya. Tidak berkenaan dengan Nintendo Switch.

Pada masa ini, Nintendo Switch tidak menyokong cakera permainan video untuk kartrij Wii dan 3DS, walaupun begitu dalam mod mudah alih seperti Nintendo 3DS. Pertama sekali, salah satu permainan pertama yang dikeluarkan oleh Nintendo Switch adalah “Breath of the Wild” dan “The Legend of Zelda”. Ya, sila ambil wang saya sekarang.